10 Eylül 2007 Pazartesi

Theatre Of Tragedy

bu aralar çok dinliyorum ben bu grubu...çok severim ama son 3 albümü güzel değil pek...bence en iyi albümleri velvet darkness they fear ve aegis..özellikle velvet darkness they fear'ı tavsiye ederim çok dehşet bi albümdür..
küçük bi biyografi yazdım sona da sevdiğim şarkılarından birinin sözlerini koydum...pek bişey anlamazsınız gerçi eski ingilizce kullanmışlar...sözlere bakıp şarkı takip edilmiyor bile...

Stavanger çıkışlı Norveçli gothic metal grubu..İlk albümleriyle gothic metalin öncülerindendir.İlk üç albümünde eski ingilizce kullanan grup, Musique albümünden sonra oldukça tarz değiştirdiler ve industrial rock'a kaydılar, elektronik yapıyı daha çok kullandılar ve eski ingilizce sözleri bırakıp death vokali ağırlıklı kullanmaya başladılar.




Theatre of Tragedy 1992 yılında Raymond Rohonyi ve Pål Bjåstad tarafından kuruldu.Baterist Hein Frode Hansen 1993'te grubu "Phobia" dan ayrıldı ve yeni grup arayışlarına girdi.Bir arkadaşı Suffering Grief adlı bir grubun baterist aradığını söyledi ve Hansen grupla temasa geçtikten sonra gruba katıldı.Suffering Grief vokalist Raymond István Rohonyi ve gitaristler Pål Bjåstad ve Tommy Lindal'dan oluşan bir gruptu.Hala bir bassistleri yoktu ama Eirik T. Saltrø konserlerde onlarla birlikte çalıyordu.



Provalar için bir mekan bulunduktan sonra grup Lorentz Aspen'le birlikte müziğin içine piyano da katmaya başladı.Bu arada grup death vokal kullanıyordu.



İlk şarkıları "Lament of the Perishing Roses" ı oluşturduktan sonra grup adını önce La Reine Noir olarak değiştirdi, daha sonra Theatre of Tragedy oldu.Sadece ilk şarkının vokalleri için Liv Kristine Espenæs'i davet eden grup daha sonradan temelli olarak gruba kattı.



1994'te ilk demolarını kaydettiler, 1995'te de ilk albüm "Theatre of Tragedy" yayımlandı.Bunu 1996'da "Velvet Darkness They Fear" ve 1997'de "A Rose For The Dead EP" izledi.Grup, 1998'de "Aegis" adlı albümlerini yayımlayarak kariyerinin zirvesine ulaştı.



2003'te Liv Kristine eşi Alexander Krull ve Krull'un grubu Atrocity'den müzisyenlerle Leaves' Eyes'ı kurdu.Ağustos 2003'e kadar Theatre of Tragedy tarz değişimli albümleri Musique (2000) ve Assembly (2002) yayımladı.Grup, resmi web sitelerinde Liv Kristine'in müzikal uyuşmazlıklar nedeniyle gruptan çıkarıldığını duyurdu.



Bir sonraki yıl The Crest'ten Nell Sigland gruba dahil oldu ve 2006'da Storm'u yayımladılar.Bu albümde son 2 albümün aksine industrial rock'tan ve elektronik müzikten uzaklaşılarak ilk albüme benzer bir tarz değişikliği var.



..................Angelique.................

Thou dawdl'd not bringing me fro Æther to Nether,

Still, duringly cling I on to this heather -

Dew-scentéd blossom; thou wast pristine,

The sweven of thee ne'er will I cede, my colleen.

Drat this creature of memories ill,

Foolhardy and fey I may be, yet him I shall quell.


'Vaunt! - Devil tyne -

Wadst thou wane fore'ermae;

Daunt - sinsyne thence,

Ta'en as a dint, Angélique?


Perforce and grinningly shall I maim in the vie -

Alas dastard! - hanging by the noose die.


'Vaunt! - Devil tyne -

Wadst thou wane fore'ermae;

Daunt - sinsyne thence,

Ta'en as a dint, Angélique?


'Come not wont to this uncouth Devil!,

Lest to a Devil thou wilt translate...my Angel.


'Vaunt! - Devil tyne -

Wadst thou wane fore'ermae;

Daunt - sinsyne thence,

Ta'en as a dint, Angélique?

Hiç yorum yok: